BOOK NOW

Mountain Bike

Vasilikia Farm – Mountain Bike Tours

Η Οίτη αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για ορεινή ποδηλασία στην Ελλάδα, χάρη στη μοναδική ομορφιά του βουνού, αλλά και τη μορφολογία του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στην Παύλιανη διεξάγεται και ο μεγαλύτερος αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Ελλάδα. Μία καλοσχεδιασμένη βόλτα ΜΤΒ στην Οίτη, αφήνει στον αναβάτη μοναδικά συναισθήματα και εικόνες, ενώ ταυτόχρονα είναι ο ιδανικότερος τρόπος περιήγησης στις ομορφιές του Δρυμού για μία ολοκληρωμένη γνωριμία με την περιοχή!

Επιλογές διαδρομών:

Mε εκκίνηση από το Αγρόκτημα Βασιλικιά:

1) Περιηγητική Παύλιανης

Απόσταση: 15km
Τεχνική δυσκολία: 3/10
Απαιτούμενη φυσική κατάσταση: 3,5/10
Περιγραφή: Εισαγωγική διαδρομή από πλευράς απαιτήσεων φυσικής κατάστασης, που διατρέχει πολύ όμορφα τοπία και περιλαμβάνει ένα εξαιρετικό μονοπάτι.
Highlights: Μονοπάτι «Μέλισσα».

2) Διάσχιση κεντρικού κορμού Οίτης-Λειβαδιές

Απόσταση: 45km
Τεχνική δυσκολία: 2/10
Απαιτούμενη φυσική κατάσταση: 5/10
Περιγραφή: Διαδρομή που διασχίζει μεγάλο μέρος της Οίτης στον άξονα Βοράς-Νότος. Στο σημαντικότερο μέρος της κινείται σε υψηλά υψόμετρα, προσφέροντας εξαιρετική οπτική σε ενδιαφέροντα σημεία κατόπτευσης του βουνού, ενώ στο ψηλότερο σημείο της περνάει από αλπικά τοπία μοναδικής ομορφιάς.
Highlights: Επίσκεψη στο ωραιότερο σημείο του Δρυμού.

3) Μικρή διαδρομή Iti Epic

Απόσταση: 35km
Τεχνική δυσκολία: 5/10
Απαιτούμενη φυσική κατάσταση: 6/10
Περιγραφή: Η μικρή διαδρομή του κορυφαίου αγώνα MTB στην Ελλάδα. Έχει πολύ δυναμική χάραξη και ευχάριστα μονοπάτια που συνδυάζονται με εντυπωσιακές εναλλαγές τοπίων.
Highlights: Κορυφαία αγωνιστική χάραξη διαδρομής.

4) Κύκλος υψηλών υψομέτρων

Απόσταση: 40km
Τεχνική δυσκολία: 3/10
Απαιτούμενη φυσική κατάσταση: 6,5/10
Περιγραφή: Μία μοναδική διαδρομή που περνάει από σημεία της Οίτης που είναι ακόμα και σήμερα αχαρτογράφητα. Στο πρώτο της μισό, η διαδρομή είναι αρκετά απαιτητική και περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των θετικών υψομετρικών διαφορών, φτάνοντας μέχρι τα αλπικά λιβάδια σε υψόμετρο που ξεπερνάει τα 1900 μέτρα, προσεγγίζοντας ακόμη και τα 2000 μέτρα σε διάσελα ανάμεσα στα αλπικά λιβάδια, τα οποία συμπληρώνουν τη διαδρομή.
Highlights: Μεγάλα υψόμετρα – Αλπικά Τοπία – Δυνατά κατηφορικά κομμάτια.

5) Μεγάλη διαδρομή Iti Epic

Απόσταση: 61km
Τεχνική δυσκολία: 6/10
Απαιτούμενη φυσική κατάσταση: 8/10
Περιγραφή: Ίσως η απόλυτη διαδρομή στην Ελλάδα. Μοναδικά παρθένα τοπία, σημεία που έχουν μείνει απάτητα για χρόνια, μονοπάτια που συνδυάζουν την τεχνική δυσκολία με θέα που σε ορισμένα σημεία κόβει την ανάσα. Η διαδρομή αγκαλιάζει ένα από τα πιο απαιτητικά και δυσκολοπροσπέλαστα φαράγγια της Ευρώπης και έχει χάραξη που προσφέρει έντονες συγκινήσεις σε όλη τη διάρκειάτης.
Highlights: Κορυφαία αγωνιστική χάραξη διαδρομής

Με εκκίνηση από εναλλακτικό σημείο του βουνού:

1) Περιηγητική Συντονίκης

Απόσταση: 12km
Τεχνική δυσκολία: 3/10
Απαιτούμενη φυσική κατάσταση: 2/10
Περιγραφή: Διαδρομή ιδανική για μία πρώτη επαφή με το Mountain Bike, εύκολη για τον καθένα αλλά ευχάριστη και διασκεδαστική.
Highlights: Μονοπάτι «Μέλισσα».

2) Γύρος Ξεροβουνίου

Απόσταση: 25km
Τεχνική δυσκολία: 4/10
Απαιτούμενη φυσική κατάσταση: 2,5/10
Περιγραφή: Εισαγωγική διαδρομή ως προς την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, με διασκεδαστικό κυρίως χαρακτήρα. Εισχωρεί ωστόσο αρκετά βαθιά στο βουνό, περιλαμβάνοντας δύο πολύ ξεχωριστά ποδηλατικά μονοπάτια, καθώς και αρκετές διασχίσεις ορεινών ρεμάτων.
Highlights: Πανοραμική θέαση του βουνού – Υδάτινα περάσματα.

Πληροφορίες

Για τη δραστηριότητα “Mountain Bike Tours” προσφέρεται πλήρης οργάνωση και υποστήριξη με επικεφαλής της εκδρομής/περιήγησης ειδικό συνοδό/πλοηγό, γνώστη της περιοχής και του sport, που παράλληλα εξασφαλίζει τη δυνατότητα επικοινωνίας σε περίπτωση απροόπτου και διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό που χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν έκτακτες προκλήσεις.

Οι διαδρομές που αναφέρονται διαθέτουν το μεγαλύτερο δυνατό εύρος ξεχωριστών χαρακτηριστικών η κάθε μία, ώστε κάθε επιλογή να προσφέρει μία ιδανική σχέση αισθητικής απόλαυσης και αθλητικής ορεινής ποδηλασίας στις φυσικές ομορφιές της Οίτης.

Υπάρχει παράλληλα η δυνατότητα για το σχεδιασμό εναλλακτικών διαδρομών/εκδρομών, λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε απαιτήσεις και προτιμήσεις, καθώς επίσης τις εποχικές και καιρικές συνθήκες.

Όσοι δεν διαθέτουν ή προτιμούν να μην φέρουν μαζί τους ποδήλατα και βασικό εξοπλισμό, υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασής τους.

Για τις διαδρομές με εκκίνηση από εναλλακτικό σημείο του βουνού, προβλέπεται η μεταφορά των ποδηλάτων και του βασικού εξοπλισμού με μέσα και ευθύνη του Αγροκτήματος Βασιλικιά.

Η δραστηριότητα Vasilikia Farm “Mountain Bike Tours” είναι απόλυτα εξατομικευμένη και σχεδιάζεται με βάση τις δυνατότητες και τις επιθυμίες των συμμετεχόντων.

Για τον προγραμματισμό και τον καθορισμό του κόστους του προσωπικού σας “Mountain Bike Tour”, απαιτείται συνεννόηση κατά την επιβεβαίωση της κράτησής σας στο Αγρόκτημα Βασιλικιά.